Tasken til fødslen - det skal du huske at pakke til baby, mor og far

OKT 1, 2019

Tasken til fødslen - det skal du huske at pakke i hospitalstasken til baby, mor og far.

Vandet er gået, veerne vælter ind over dig, og far løber rundt og kan ikke finde de ting, du råber, han skal pakke ned i tasken, inden I skal på hospitalet. Pak tasken til fødslen i god tid og undgå et scenarie som dette, når I står og skal af sted til hospitalet.

Hospitalstaske 1: Babys pakkeliste til fødsel

Først og fremmest skal du - selvom du sikkert har lyst - ikke pakke en masse i hospitalstasken.

Det er efterhånden ikke mange steder, at hvor man får lov at ligge i flere dage efter fødslen, så du skal ikke slæbe en masse tøj og ting med. De fleste nybagte familier kommer hurtigt hjem, men ved kejsersnit eller andre komplikationer så kan man jo godt risikere at skulle overnatte i 3 til flere nætter. Hvis du på forhånd ved, at I kommer til at være flere dage på sygehuset, kan det være rart at tage lidt ekstra ting med, eller måske pakke en ekstra taske, som far kan hente efter fødslen.

De fleste hospitaler har tøj til baby, mens I er på sygehuset, så der er ingen grund til at tage hele babys garderobe med. Det er vores personlige erfaring hos MamaMilla, at to sæt tøj er nok. Baby skal først bruge tøjet, når I skal hjem, og med to sæt er der et skiftesæt, hvis baby kommer til at gylpe/tisse/prutte på det første sæt.

Medmindre I skal hjem en hed sommerdag, så er det også rigtig godt at have en køredragt med i tasken til baby, så han/hun kan blive holdt lun. Tommelfingerreglen er, at baby skal have et lag tøj mere på, end vi voksne ville tage på, men du skal selvfølgelig altid holde øje med din babys temperatur. Nogle babyer er varme og nogle er kolde. Du tjekker temperaturen med fingrene i babys nakke, hvor det skal føles lunt, men ikke varmt og svedigt.

Pak også gerne et par stofbleer og et par sutter ned i tasken til sygehuset.

Hospitalstaske 2: Mors taske til fødsel

Efter du har født, så er det rigtig rart med trusser, der er store og ikke strammer nogen steder. Med en hospitalstrusse er der plads til kæmpe bind, trussen kan udvide sig, så de passer lige præcis dig, og når du er færdig med at bruge dem, så smider du dem bare ud. Husk også at have nogle kæmpe bind på lager derhjemme. Det lyder voldsomt, men du bliver kun glad for at have de største af de største, da de fleste bløder en del efter fødslen.

Lige et lille tip til forberedelser derhjemme: fugt et par trusseindlæg eller bind og læg dem i fryseren. På den måde får du et isbind, som du kan bruge til at lindre hævelse og smerter efter fødslen. Læg isbindet i trussen med et stykke gaze henover eller et andet bind over til at tage blødningen. Alternativt kan du også købe Momkinds køleposer til samme formål.

Sørg for løstsiddende skiftetøj i hospitalstasken . Det er ikke rart med noget, der strammer efter fødslen, og graviditetsbukserne kan være rare at bruge mange uger endnu, indtil maveområdet føles normalt igen.

Hvis du ved, at du skal blive på sygehuset i et par dage, så kan det også være rigtig rart at have en morgenkåbe med.

Få amningen godt i gang

Husk også en god amme bh eller ammetop. Baby vil spise mange gange i løbet af den første tid, når mælken skal løbe til, og hvis du ikke er vild med hospitalets skjorter, så er det rart med en ammetop eller ammebh, som er nem at åbne og lukke. Så kan du og baby bruge tiden på at lære at amme i stedet for at fumle med knapper eller en bluse, der skal op/ned.

Det er også en god ide at have købt en lanolincreme på forhånd. Det er guld værd til ømme og sprukne brystvorter. Cremen er også genial til hvis du selv har tørre læber (hvilket man faktisk ofte får efter en fødsel), tørre hænder eller røde numser.

Når mælken løber til, så bliver brysterne spændte og mange oplever også at de bliver knaldhårde. Når brystet er meget spændt kan baby have svært ved at få ordentlig fat og sutte. Med en ammebrik får baby noget at sutte på. Ammebrikken er også rigtig god til at aflaste ømme og sprukne brystvorter, fordi baby ikke sutter direkte på brystet.

Hospitalstaske 3: Fars taske til fødsel

Far skal selvfølgelig også huske at pakke lidt ned i tasken til hospitalet. Udover skiftetøj, så er det rigtig godt at huske en skjorte eller trøje med lynlås, så der er mulighed for at baby kan ligge hud mod hud hos far efter fødslen.

Derudover er det måske rart, at I har lidt snacks og drikkevarer i tasken til fødslen eller bagefter, så I ikke skal rende i kiosken.

Endelig er det også fars opgave at huske alle opladere, så der er strøm på telefonen, når nyheden om den lille nye verdensborger skal deles :)

God fornøjelse!

Ps. Har du et tip til, hvad du mener, der er uundværligt i tasken til fødslen?
Så skriv det meget gerne i kommentarfeltet.

Søg